tag:blogger.com,1999:blog-11493641313730109782024-03-12T17:35:46.661-07:00Heidi tordijutudHeidihttp://www.blogger.com/profile/03848524170667204768noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-1149364131373010978.post-1521264943195362482012-01-23T01:49:00.000-08:002012-01-23T01:49:00.142-08:00Lemon curd <br />
<br />
3 muna<br />
200g suhkrut<br />
1dl sidrunimahla<br />
tl vaniljesuhkrut<br />
3spl jahu<br />
1 sidruni riivitud koor<br />
u 50-100g võid<br />
<br />
Sega kokku muna, suhkur, sidrunimahl ja jahu, kuni jahutükke sees ei ole. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja vispelda pidevalt. Kui mass on juba hästi tihke sega sisse ülejäänud komponendid. Jahuta.<br />
Ole hoolas, et munavalge tükke ei jääks. ('500g)Heidihttp://www.blogger.com/profile/03848524170667204768noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1149364131373010978.post-90795963509053868782012-01-23T01:41:00.000-08:002012-01-23T01:41:30.554-08:00Ganache<br />
<br />
100g taimset vahukoort<br />
100g tumedat šokolaadi või 200g valget šokolaadi<br />
1spl võid<br />
<br />
Riivi šokolaad. Kuumuta vahukoor keemiseni ja vala šokolaadile, sega ühtlaseks. Lase jahtuda vala koogile ja silu. Kui seda vahustada, saab kasutada võikreemi asemel.<br />
<br />
Kui tahad seda panna tordi/koogi vahele, siis pane poole vähem šokolaadi või topelt kogus vahukoort.Heidihttp://www.blogger.com/profile/03848524170667204768noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1149364131373010978.post-54311811029677079092012-01-23T01:03:00.000-08:002012-01-23T01:03:09.694-08:00Kohupiimakreem<br />
<br />
200g vahukoort (võib ka taimset Vispi vmt)<br />
300g kohupiima<br />
50g suhkrut (vajadusel rohkem)<br />
<br />
Vahusta vahukoor suhkruga peaaegu vahule, lisa kohupiim ja vahusta veel. Jälgi, et vahukoor võiks ei läheks.<br />
Kui kasutada taimset vahukoort, siis võiks minemise ohtu ei ole.Heidihttp://www.blogger.com/profile/03848524170667204768noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-1149364131373010978.post-88587040120589513282012-01-23T01:00:00.000-08:002012-01-23T01:00:41.842-08:00Tavaline võikreem<br />
<br />
150g võid<br />
80g tuhksuhkrut <br />
100g magusat kondenspiima<br />
1-2tl sidrunimahla (võib ka rohkem, oleneb kui hapukat tahad)<br />
<br />
Vahusta või tuhksuhkruga heledaks kuni suhkur enam hamba all ei krõmpsu. Lisa kondenspiim ja sidrunimahl, vahusta veel veidi.Heidihttp://www.blogger.com/profile/03848524170667204768noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1149364131373010978.post-52526288651544662132012-01-23T00:54:00.000-08:002012-01-23T00:54:44.763-08:00Brownie<br />
<br />
50g võid<br />
100g tumedat šokolaadi<br />
90g nisujahu<br />
2g soodat<br />
näpuotsaga soola <br />
65g fariinisuhkrut<br />
105g valget suhkrut<br />
2 muna<br />
100ml piima<br />
8g vaniljesuhkrut<br />
<br />
Sulata šokolaad koos võiga ja lase jahtuda. Sega jahu soola ja soodaga. Vahusta munad suhkruga, lisa šokolaadi-võisegu, sega ühtlaseks, lisa piim. Seejärel lisa jahusegu ja vanillisuhkur ja sega ühtlaseks taignaks. Määri vorm võiga.Tordipõhjadeks tegemisel 24 läbimõõduga vormis jaga taigen kaheks ja küpseta eraldi.<br />
Küpseta 170 kraadi juures u 30-40 minutit.Heidihttp://www.blogger.com/profile/03848524170667204768noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1149364131373010978.post-8902579726164863442012-01-23T00:47:00.000-08:002012-01-23T00:48:06.902-08:00Keeva veega biskviit<br />
<br />
4 muna<br />
160g suhkrut<br />
100ml keeva vett<br />
185-190g jahu<br />
1tl küpsetuspulbrit<br />
<br />
Vahusta munad suhkruga kuni on hästi kreemjas ja tihe mass. Lisa väikeste sortsudega keev vesi, samal ajal vahustamist jätkates. Seejärel sõelu sisse, ettevaatlikult käsitsi segades, küpsetuspulbriga segatud jahu.<br />
Vala taigen vooderdatud vormi ja küpseta ahju allosas 180 kraadi juures 30min. Kui pind pealt liiga tumedaks muutuma hakkab, kata fooliumiga.Heidihttp://www.blogger.com/profile/03848524170667204768noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1149364131373010978.post-34949750973963558192012-01-23T00:39:00.000-08:002012-01-23T00:39:04.366-08:00Biskviit<br />
<br />
5 muna<br />
120g suhkrut<br />
150g jahu<br />
<br />
<br />
Vahusta munavalge väikse näpuotsatäie soolaga tugevaks. Lisa suhkur ja vahusta kuni suhkur on sulanud, ei võta eriti kaua aega. Lisa munakollased (kui teed rullbiskviiti, lisa munakollastele eelnevalt paar spl vett, jääb elastsem), sega ühtlaseks. Sõelu sisse kokkusegatud jahu ja küpsetuspulber. Sega ettevaatlikult lusikaga alt üles tõstes.<br />
Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpseta 170-180 kraadi juures 25 min.<br />
Taigna võib jagada kaheks ja küpsetada kaks eraldi põhja :)<br />
<br />Heidihttp://www.blogger.com/profile/03848524170667204768noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1149364131373010978.post-5086577959715445982012-01-13T11:52:00.000-08:002012-01-13T11:52:34.596-08:00Võikreem muna-piimaga<br />
<br />
1 muna või 2 munakollast<br />
75-100g suhkrut<br />
3/4 klaasi piima<br />
150-200g võid<br />
<br />
Vahusta muna või munakollased suhkruga, lisa segades kuum piim ja kuumuta pliidil või veevannis kuni muutub paksemaks (mitte keeta). Vahusta või, lisa vähehaaval jahtunud muna-piim, sega ühtlaseks, maitsesta.<br />
Kui võikreemi valmistamisel lisada vahustatud võile liiga külma lisaainet, tõmbub või teraliseks ja vedelik eraldub. Viga saab parandada kui kreemi pisut soojendada ja samaaegselt vahustada kuni kreem muutub ühtlaseks ja siledaks.<br />
<br />
Et teha šokolaadikreemi sulata 50-75g šokolaadi 2 spl veega. Jahtunud šokolaad lisa vahustades võikreemile. (Lisada võiks ka vaniljesuhkrut)<br />
<br />
Kohvikreemi saamiseks tilguta vähehaaval 3-4 spl kanget kohvi, samal ajal kreemi vahustades.<br />
<br />
Karamellikreemiks pruunista pannil 1,5 spl suhkrut, lisa 1/3 klaasi vett ja keeda siirupiks. Jahtunud siirup sega vähehaaval kreemiga.<br />
<br />
<br />Heidihttp://www.blogger.com/profile/03848524170667204768noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1149364131373010978.post-3468692784913575662012-01-13T11:16:00.000-08:002012-01-13T11:16:51.827-08:00Keedukreemid<br />
<br />
2 muna<br />
2 spl suhkrut<br />
30g jahu<br />
250ml piima<br />
vanillisuhkrut või vanilliini<br />
30-35g võid<br />
<br />
Vahusta munad suhkruga, lisa jahu, 3-4 spl külma piima ja sega ühtlaseks. Lase piim keema ja sega munavahuga, kuumuta pliidil või kuumas veevannis pidevalt keemiseni (kuni kreem pakseneb). Lisa või, maitsesta vanilliga ja jahuta kiiresti külmaks.<br />
<br />
Šokolaadikreemi saab kui lisada muna ja suhkruvahule 60-70g šokolaadi (sulatamisel lisada 1spl vett).<br />
Kohvimaitse saab lisades lahustuvat kohvi või veidi keerulisemalt.<br />
<br />
Kohvikreem <br />
<br />1 klaas kanget kohvi<br />
3 spl suhkrut<br />
2 munakollast<br />
30g jahu<br />
1/2 klaasi 20% rõõska koort<br />
50g võid<br />
<br />
Pruunista 1 spl suhkrut pannil, lisa natuke kuuma vett, keeda siirupiks ja sega kohviga. Vahusta munakollased ülejäänud suhkruga, lisa jahu, sega esmalt külma koorega, siis kohviga ja kuumuta paksenemiseni. Lisa või ja jahuta.<br />
<br />
Mandlikreem<br />
<br />
1 muna<br />
1 munakollane<br />
2-3 klaasi suhkrut<br />
30g jahu<br />
3/4 klaasi piima<br />
3/4 klaasi 20% koort<br />
25-50g magusaid mandleid<br />
2-3 mõrumandlit või 1-2 tilka mõrumandliessentsi või -õli<br />
75g võid või 125g 35% koort<br />
<br />
Vahusta suhkruga muna ja munakollane, lisa jahu, piim ja koor ning kuumuta keemiseni, lisa või. Vala mandlid kuuma veega üle, lase seista 2-3 minutit, eemalda kestad, haki või jahvata peeneks ja lisa kuumale kreemile. Kui kasutada mõrumandliessentsi või -õli siis neid tuleb lisada külmale kreemile. Kui kasutad või asemel koort, siis see lisatakse vahustatult külmale kreemile, õrnalt segades. <br />
<br />
Mandlid võib asendada muude pähklitega.<br />Heidihttp://www.blogger.com/profile/03848524170667204768noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1149364131373010978.post-86286853761956249682012-01-13T05:26:00.000-08:002012-01-13T06:11:14.977-08:00Sebrakook<br />
<br />
2 muna<br />
80g suhkrut<br />
200g hapukoort<br />
4 kuhjaga spl jahu<br />
0,5 tl soodat<br />
1 spl võid<br />
2 tl kakaod<br />
<br />
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa hapukoor, sõelu sisse jahu koos soodaga ja lõpuks lisa sulatatud või. Jaga taigen kaheks osaks. Ühele osale sega sisse kakao. Määri vorm võiga. Vormi keskele tõsta supilusikaga kordamööda heledat ja tumedat taigent, lase taignal siledaks valguda.<br />
<br />
Sobib 24-26 läbimõõduga vormile.<br />
<br />
Küpseta 15-20 minutit 190-220 kraadi juures.Heidihttp://www.blogger.com/profile/03848524170667204768noreply@blogger.com0