Friday, January 13, 2012

Keedukreemid

2 muna
2 spl suhkrut
30g jahu
250ml piima
vanillisuhkrut või vanilliini
30-35g võid

Vahusta munad suhkruga, lisa jahu, 3-4 spl külma piima ja sega ühtlaseks. Lase piim keema ja sega munavahuga, kuumuta pliidil või kuumas veevannis pidevalt keemiseni (kuni kreem pakseneb). Lisa või, maitsesta vanilliga ja jahuta kiiresti külmaks.

Šokolaadikreemi saab kui lisada muna ja suhkruvahule 60-70g šokolaadi (sulatamisel lisada 1spl vett).
Kohvimaitse saab lisades lahustuvat kohvi või veidi keerulisemalt.

Kohvikreem

1 klaas kanget kohvi
3 spl suhkrut
2 munakollast
30g jahu
1/2 klaasi 20% rõõska koort
50g võid

Pruunista 1 spl suhkrut pannil, lisa natuke kuuma vett, keeda siirupiks ja sega kohviga. Vahusta munakollased ülejäänud suhkruga, lisa jahu, sega esmalt külma koorega, siis kohviga ja kuumuta paksenemiseni. Lisa või ja jahuta.

Mandlikreem

1 muna
1 munakollane
2-3 klaasi suhkrut
30g jahu
3/4 klaasi piima
3/4 klaasi 20% koort
25-50g magusaid mandleid
2-3 mõrumandlit või 1-2 tilka mõrumandliessentsi või -õli
75g võid või 125g 35% koort

Vahusta suhkruga muna ja munakollane, lisa jahu, piim ja koor ning kuumuta keemiseni, lisa või. Vala mandlid kuuma veega üle, lase seista 2-3 minutit, eemalda kestad, haki või jahvata peeneks ja lisa kuumale kreemile. Kui kasutada mõrumandliessentsi või -õli siis neid tuleb lisada külmale kreemile. Kui kasutad või asemel koort, siis see lisatakse vahustatult külmale kreemile, õrnalt segades.

Mandlid võib asendada muude pähklitega.

No comments:

Post a Comment